EXPOSICIÓ COL·LECTIVA “ESTIMAT AMADES”

Joan Amades, el més reconegut folkloriste de les nostres terres, qui es va dedicar a la tasca de donar a conèixer la cultura popular i les tradicions de la nostra terra, va néixer a la ciutat de Barcelona el 23 de juliol de 1890. En motiu del seu 125é aniversari, un grup d’aficionats a la fotografia li van retre un homenatge mitjançant imatges d’aquesta cultura popular que en Amades donava a conèixer a la resta del món.

Els autors de les fotografíes que conformen l’exposició (José A. Andrés Ferriz, Dolores Bañón, Manel Benavente, Tere Benavente, Pilar Castillo, Agustí Codinach, Maite Dalmau, Gastón Estruch, Mª del Mar López, Alfredo Miguel, Albert Planàs i Francesc Reina) ofereixen aquest particular homenatge mitjançant un conjunt de magnífiques fotografíes en que s’hi representa aquesta cultura popular catalana tan variada i especial que en Amades difonia a través de les seves obres. Com aficionats a la fotografia hem volgut plasmar en imatges una vessant de la saviesa i cultura popular, com són un recull de dites i refranys que en Joan Amades va incloure al Refranyer comentat. Amb aquesta mostra hem treballat l’expressió gràfica per tal d’interpretar l’expressió oral, que quasi innalterable s’ha mantingut al llarg del temps, passant de generació a generació i formant, sense cap tipus de dubte, una part importantíssima del patrimoni immaterial del nostre poble.

No us perdeu aquesta fantàstica mostra a partir del dijous 12 de Juliol i fins el 5 de Setembre (agost tancat) amb entrada lliure de 17.30 a 21h.  al nostre local del Carrer Salou nº27 08014 BARCELONA. (aquí)

Leave a comment



CONTACTA AMB NOSALTRES

ASSOCIACIÓ FOTOGRÀFICA DE SANTS


calendari afosants

 AFOSANTS

Casa del Mig

Carrer Muntadas, 1-5

(Parc de l'Espanya Industrial) 08014 Barcelona

© Afosants.cat